therapy

Nevelési tanácsadás

Gyermekeink nevelése során gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor elbizonytalanodunk - Vajon jól csináljuk-e? Mi okozza gyermekünk viselkedését? Mit tehetnénk, hogy jobban megértsük egymást? Kezelhetetlen a helyzet - kell-e külön szakember, pszichológus a gyermekem mellé? Ilyen és hasonló kérdésekben segíthet a pszichológus, pszichoterapeuta az eligazodásban. Direkt tanácsadásról itt sincs szó, inkább a lelki dolgokról, a gyermekről, a családról való közös gondolkodás, a problémafeltárás az, ami segít.

Terápiás utazás – utazás terápia

2016-05-20 | Kis Gabriella

Az utazásra általában úgy gondolunk, mint élvezetes tevékenységre. Az élvezeten, kikapcsolódáson, pihenésen túl azonban sok mást is tesz velünk az utazás. Mélyebb értelemben, pszichés szinten komoly változásokat indíthat el, megfelelően kezelve fontos szerepet játszhat személyiségfejlődésünkben. Sokak tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy a jól megtervezett utazás terápiás hatást fejt ki. 

Traumafeldolgozás

A trauma egy váratlan, súlyos esemény által okozott hosszan tartó testi és lelki megrázkódtatás. A pszichológiai tanácsadás és a pszichoterápia segíthet a traumatikus élményekkel való megküzdésben. A terápia a specifikus igényekhez igazodik és főként a tünetek felszámolását célozza.