Nevelési tanácsadás

Gyermekeink nevelése során gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor elbizonytalanodunk - Vajon jól csináljuk-e? Mi okozza gyermekünk viselkedését? Mit tehetnénk, hogy jobban megértsük egymást? Kezelhetetlen a helyzet - kell-e külön szakember, pszichológus a gyermekem mellé? Ilyen és hasonló kérdésekben segíthet a pszichológus, pszichoterapeuta az eligazodásban. Direkt tanácsadásról itt sincs szó, inkább a lelki dolgokról, a gyermekről, a családról való közös gondolkodás, a problémafeltárás az, ami segít.

Magyarországon nagyon jól kiépült rendszere van a nevelési tanácsadásnak, Budapesten minden kerületben van legalább egy Nevelési Tanácsadó, ahol jól képzett, tapasztalt pszichológusok, pszichopedagógusok, logopédusok, speciális fejlesztők dolgoznak a 3-18 éves korosztállyal. Ezek az intézmények államilag finanszírozottak, szolgáltatásaik mindenki számára ingyenesen elérhetők.
(lásd: Pszichoterápiás intézetek)

Magánrendelőmben alapvetően a szülőknek nyújtok gyermekeikkel kapcsolatos pszichológiai, nevelési  tanácsadást. Amennyiben gyermekpszichoterápiára vagy családterápiára lenne szükség, igyekszem segíteni megtalálni a megfelelő pszichoterapeutát.